Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó börzék is pluszban álltak.  Elemzők szerint különösen a banki részvények drágultak arra a pénteki bejelentésre, hogy az amerikai elnök enyhíteni kíván a banki szabályozásokon.

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói 0,36 százalékkal, a tajpeji 0,87 százalékkal, az ausztrál pedig 0,11 százalékkal erősödött.     A tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,68 százalék, a sanghaji tőzsde Composite indexe 0,28 százalék, a szöuli Kospi pedig 0,20 százalék pluszt jelzett.

Közép-európai idő szerint reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 18 cent (0,32 százalék) emelkedéssel 56,99 dolláron állt.

A befektetők hétfőn komolyabb makrogazdasági adatok nélkül maradnak, megérzéseikre hagyatkozhatnak csupán. Az ázsiai tőzsdék erősödtek részben a banki részvények drágulására, mert pénteken az amerikai elnök utasítást adott a szigorú banki szabályozók  felülvizsgálatára. A befektetőket azonban aggasztja Doland Trump múlt héten tett több protekcionista kijelentése.    Pénteken a londoni FTSE 0,67 százalékkal, a párizsi CAC 0,63 százalékkal, a frankfurti DAX pedig 0,20 százalékkal erősödött.     Hétfőn, röviddel reggel fél kilenc előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 24 cent (0,42 százalék) emelkedéssel 57,05 dolláron állt.

(Forrás:bankszektor.hu, mti / Fotó: Twitter)