Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató a
bank pénteki - videókonferencián megtartott - közgyűlésén tájékoztatta a részvényeseket. Kiemelte: a magyar magántulajdonban lévő pénzintézet a 4. üzleti évétől folyamatosan nyereséget termel, 2020 már a hetedik nyereséges esztendő.
A pénzintézet működésének 11 éve alatt mérlegfőösszegét éves átlagban 51 százalékkal növelte - írták a közleményben utalva arra, hogy a működési költség mérlegfőösszeghez viszonyított aránya 0,8 százalék, amely lényegesen alacsonyabb a bankszektor 1,7 százalékos átlagához képest.
Hegedüs Éva azt hangsúlyozta: a bank eredményei igazolják az alapításkor elhatározott digitális banki stratégia helyességét, amely a több mint egy éve tartó rendkívüli pandémiás helyzetben is kiválóan vizsgázik.
A problémamentes hitelek aránya a banknál 99,97 százalékot tesznek ki, a hitel-betét arány pedig 50 százalék körüli - húzták alá a közleményben.
Az adózás utáni eredményt a részvényesek az idén is az eredménytartalékba helyezték, így eddig összesen több mint 5 milliárd forintot forgattak vissza a bank részvényesei a növekedés maximalizálása érdekében - ismertették a közgyűlésen hozott döntést.
A pénzintézet felívta a figyelmet arra, hogy tavaly bevezették a teljes értékű lakossági bankszámlanyitást szelfis azonosítással és a digital kártyaszolgáltatást, amellyel akár már a számlanyitás másnapján vásárlásra alkalmas plasztik nélküli digitális bankkártyához jutnak az új ügyfelek. A legújabb innovációk a hitelezési folyamatok digitális platformra helyezéséhez kapcsolódnak - hangsúlyozták a közleményben. Ezek közé tartozik az online, digitális ügyfélfiókban igényelhető babaváró kölcsön elindulása, valamint az online lakáshitel-igénylést egyszerűsítő kalkulátor - tették hozzá.

(Forrás:bankszektor.hu, mti/Fotó:mti, pixabay)