A részvénypiac heti forgalma meghaladta a 99,8 milliárd forintot, az előző heti négynapos kereskedési héten elért 59,27 milliárd forint után, a vezető részvények az OTP kivételével emelkedtek.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében rámutatott arra, hogy új csúcsot ért el a BUX-index a héten, a blue chipek árfolyamát nagymértékben a harmadik negyedéves jelentések mozgatták.

A nemzetközi befektetői hangulat a hét második felére elromlott, ez a magyar tőzsdén is éreztette hatását, ami részben az amerikai adóreform körüli vitával magyarázható - írja elemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán délután tette közzé a legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvet, amiből nem derült ki új információ a további lehetséges lazító intézkedésekről - olvasható az Equilor elemzésében.

A Magyar Telekom harmadik negyedéves jelentése kellemes meglepetést hozott, a főbb eredménysorok felülmúlták a konszenzust.

Csütörtök hajnalban jelentett a Richter, az eredmények felülmúlták a várakozásokat, különösen az üzemi eredmény és az adózott eredmény. A Richter célárfolyamát a Jefferies 7890 forintra emelte a korábbi 7470 forintról.

Az OTP pénteki beszámolójával zárult a blue chipek jelentési szezonja, a bank eredménye felülmúlta, bevétele pedig hozta a piaci várakozásokat - hívta fel a figyelmet az Equilor elemzésében.

A BÉT-en a vezető részvények közül a Mol 3,09 százalékkal erősödött a héten, a papír 3268 forinton zárt pénteken, a részvények heti forgalma meghaladta a 14,4 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama egy hét alatt 2,99 százalékkal erősödött, pénteken a kereskedést 483 forinton zárta, heti forgalma 2,83 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama 1,65 százalékkal erősödött a héten, pénteken 6920 forinton zárt a gyógyszergyári papír, a heti összforgalma 11,56 milliárd forint volt.

Az OTP-papír 5,85 százalékkal gyengült a héten, a banki papír 10 050 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, a heti forgalma 35,14 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3710,47 ponton zárt pénteken, 150,12 ponttal, 3,89 százalékkal csökkent az előző héthez képest.

(Forrás:bankszektor.hu, mti/Fotó:pinterest)