A napi átlagforgalom az októberi 21 kereskedési napon 11,1 milliárd forint volt, ami nagymértékben meghaladja a tavaly októberi 7,8 milliárd, és a szeptember havi 9,1 milliárd forintos értéket is.

A BUX hónapok óta tartó, eddig töretlen emelkedése októberben is folytatódott. Az index a hónap közepétől tartósan 39 ezer pont felett maradt, és bár napközben többször is átlépte a 40 ezres határt, végül attól kicsit elmaradva, 2017. október 31-én 39 612 ponton zárta az őszi hónapot.

A hónap jelentős eseménye az Eximbank újbóli magyarországi kötvénykibocsátása, amely nagy érdeklődés mellett zajlott, ugyanis a papírok iránti piaci kereslet számottevően meghaladta a felajánlott 8 milliárd forintnyi mennyiséget.

Arról is beszámoltak, hogy októberben a tőzsde standard kategóriájából két társaság, az Opus és a Masterplast is fellépett a prémium kategóriába.

A vezető részvények közül május óta töretlen az OTP részvényeinek forgalma, ráadásul a vezető bankpapír új történelmi csúcsot állított be, ugyanis a részvény árfolyama október 26-án 10 980 forinton is járt. Az OTP-papír árfolyama végül 8,9 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest és 10 780 forinton fejezte be a hónapot. A forgalmat tekintve második helyen a Mol papírja végzett, 6,7 százalékos emelkedéssel, a harmadik pedig a Richter lett 1,5 százalékos emelkedéssel. A blue chipek közül a Magyar Telekom 3,3 százalékos eséssel zárta a hónapot.

Az azonnali részvénypiac duplikált forgalma 467,3 milliárd forint volt. A szolgáltatók rangsorának élére ezúttal Concorde Értékpapír Zrt. lépett 114,2 milliárd forintos forgalommal, míg a második helyet a Wood & Company Financial Services szerezte meg 82,7 milliárd forintos forgalommal. A dobogó harmadik fokát pedig az Erste Befektetési Zrt. foglalta el, 67,6 milliárd forintos forgalommal - olvasható a BÉT közleményében.

(Forrás:bankszektor.hu, mti/Fotó:mti)