ARCHÍVUM / hírek

MNB-ALELNÖK SZERINT FEL KELL GYORSÍTANI A DIGITÁLIS JEGYBANKPÉNZEKKEL KAPCSOLATOS KUTATÁSOKAT

Fel kell gyorsítani a digitális pénzekkel, digitális jegybankpénzekkel kapcsolatos kutatásokat, mert aki ezen a téren sikereket ér el, az lesz képes a fenntartható növekedésre - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke az Egy új kor hajnalán - Pénz a 21. században című, a digitális jegybankpénzről szóló jegybanki tanulmánykötet bemutatóján.

KIUGRÓ NÖVEKEDÉST ÉRTEK EL 2020-BAN A MAGYAR BANKHOLDING TAGBANKJAI

A pandémiás helyzet okozta válság ellenére a Magyar Bankholdinghoz tartozó bankok aggregált mérlegfőösszege a hazai piacon messze a legnagyobb mértékben, közel 50 százalékkal nőtt tavaly, ezzel a bankcsoport megerősítette második helyét a hazai hitelintézeti piacon - közölte a Magyar Bankholding

NEM VÁLTOZTATOTT AZ ALAPKAMATON A JEGYBANK

Nem módosította a jegybanki alapkamat 0,60 százalékos szintjét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kedden, és a kamatfolyosó sem változott.

BÉT - IRÁNYKERESÉSSEL NYITHAT A TŐZSDE

Iránykereséssel, enyhe emelkedéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn - írta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

GYENGÜLT A FORINT A FŐBB DEVIZÁKHOZ KÉPEST A NEMZETKÖZI BANKKÖZI DEVIZAPIACON CSÜTÖRTÖKÖN.

Az euró 363,85 forinton forgott este hét órakor, majdnem másfél forinttal nőtt a közös európai fizetőeszköz árfolyama a reggeli 362,42 forinthoz képest. A napi kereskedésben a 362,09 és a 364,10 forint közötti sávban mozgott az euró jegyzése.

CÉLKERESZTBEN A BANKKÁRTYACSALÁSOK

Az egyre gyakoribbá váló bankkártyás és online visszaélések megelőzésére hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára; Tállai András az MTI-nek elmondta, hogy tavaly mintegy 70 ezer visszaélés történt, és csaknem 1,3 milliárd forintot próbáltak ellopni a bankkártyacsalók, de az elsőre riasztónak tűnő számok ellenére Magyarország a bankkártya-használat terén a legbiztonságosabb európai országok közé tartozik, mivel a kártyás vásárlások volumenéhez és értékéhez képest a csalás elenyésző.